Volledig scherm

Han Lammers Fonds zoekt twee kunsttalenten in Flevoland die studiebeurs kunnen gebruiken

FLEVOLAND - Het Han Lammers Fonds is dit jaar op zoek naar twee aanstormende kunsttalenten in Flevoland die een studiebeurs kunnen gebruiken.

Het fonds, vernoemd naar de eerste Flevolandse commissaris van de Koningin, geeft elk jaar een bedrag van 2.500 euro aan een kunstenaar tot 30 jaar die een opleiding wil volgen in dans, kunst, muziek of theater. Dit jaar is gekozen voor twee kunstenaars. Wie de studie niet kan bekostigen, kan het fondsbestuur aanschrijven. Dit kan voor 1 oktober bij het secretariaat van de provincie Flevoland, t.a.v. Han Lammers Fonds, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Of via de mail: hettie.sweerts@flevoland.nl. Het fondsbestuur beslist binnen twee maanden welke twee kunstenaars de studiebeurs krijgen. De uitreiking is op maandag 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Flevoland in het provinciehuis in Lelystad.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.