Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak Dalfsen © FFU Press Agency

Handbalsters Dalfsen draaien rollen om

Dalfsen – De handbalsters van Sercodak/Dalfsen hebben de tweede nederlaag op rij kunnen voorkomen. Een achterstand werd tegen Handbal Venlo zondag alsnog omgebogen in een overwinning (36-31).

In grootste vorm is de formatie van coach Peter Portengen niet, een week voor het Europese duel tegen Nantes. Maar na de beroerde wedstrijd van donderdag tegen Quintus (24-32) slaagde Dalfsen er nu wel in om een achterstand weg te poetsen. Bij rust waren de rollen al omgedraaid (19-17).

Met Larissa Nusser (tien doelpunten) en Fabienne Logtenberg (negen treffers, geen missers) als aanjagers kon de landskampioen in het laatste kwartier het verschil maken. “We speelden nog steeds niet echt lekker, maar ik had nooit het gevoel dat we deze wedstrijd gingen verliezen”, zegt aanvoerder Tess van Buren. “Donderdag kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Nu bleef iedereen positief, ondanks de achterstand.”

Sercodak/Dalfsen - Handbal Venlo 36-31 (18-17).
Scores: Larissa Nusser 10, Fabienne Logtenberg 9, Fenne Rijks 4, Tess van Buren 4, Roos van Leeuwen 4, Angela Steenbakkers 2, Jill Kooij, Alineke Ros, Nienke de Wild 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.