Volledig scherm

Hanze Projectkoor zingt over de liefde

DEVENTER/ALMEN - Het Hanze Projectkoor zingt samen met zangers uit Deventer, Zutphen en omgeving op zaterdag 3 september over de liefde in de Synagoge van Deventer en op zondag 4 september in de kerk van Almen.

Het programma getiteld ‘Hoog(ste)lied’ bevat een aantal werken uit de Renaissance van Di Lasso, De Victoria, De Rore en Palestrina maar ook recentere composities van Daniel-Lesur en Gjeilo. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere Dékoor uit Deventer, historisch klarinettist en artistiek leider van Kasteelconcerten. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro, aan de kassa 12 euro en zijn te bestellen via kaarten@hanzeprojecten.nl of 06-19363181. Meer informatie op www.hanzeprojecten.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.