Volledig scherm

Hanzehaven in Elburg verwelkomt 5000ste passant: bloemen van wethouder

ELBURG - Wethouder Henk Wessel heeft donderdag de 5000ste passant van de Hanzehaven met bloemen verwelkomd: de familie Zwarts uit de Hoekse Waard.

Zij bezochten Elburg voor het eerst en zijn enthousiast over de oude stad en Hanzehaven. "Geweldig", liet de familie weten. Wethouder Wessel ziet met het bereiken van de 5000ste passant dat de opgeknapte Hanzehaven een succes is. “Door de bouw van nieuwe steigers en een nieuw havenkantoor met uitstekende sanitaire voorzieningen blijven we voor waterrecreanten een gastvrije gemeente", zegt de bestuurder.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.