Volledig scherm

Hardloopevenement AsRENdorp door wijk Assendorp in Zwolle

ZWOLLE - De Zwolse wijk Assendorp staat zondag 26 juni weer in het teken van het hardloopevenement AsRENdorp.

De loop met start, doorkomst en finish op het Assendorperplein doe daarnaast onder andere de Groenestraat, Assendorperstraat, Molenweg en Verenigingstraat aan. De derde editie van de AsRENdorp begint om 12.50 uur met de #Assendorpdatleeft KinderRen. Om 14.15 uur starten de deelnemers aan de vijf kilometer bij het Huis van Verhuur aan de Assendorperstraat 50. Het slotstuk van de AsRENdorp, de Fysiomobilae over een afstand van tien kilometer, start om 15.15 uur.

Het Assendorperplein is gedurende het evenement niet alleen de verzamelplek voor de hardlopers. De gehele dag zijn er diverse activiteiten jong en oud. Zo is er voor de kleintjes een speciaal speeldorp. Tijdens en na afloop van het hardloopevenement zorgt de Assendorper Disco voor gezellige muziek. Mensen die mee willen lopen met één van de afstanden kunnen zich inschrijven op www.asrendorp.nl. Toeschouwers zijn deze dag ook van harte welkom.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.