Volledig scherm

Heerde duurzaam maken is doel van duurzaamheidsevenement in Heerde

HEERDE - 'Samen maken wij Heerde duurzamer' is het doel van een duurzaamheidsevenement op maandag 10 oktober in De Heerd in Heerde.

Deze dag is het de Dag van de Duurzaamheid, waarop de werkgroep Heerde Duurzamer inspeelt met het evenement. Inwoners van Heerde kunnen met de serious game The Climate Challenge kennismaken met duurzaam leven en werken. Het spel maakt duidelijk wat verbeterpunten zijn als het gaat om duurzaamheid. Daarnaast presenteren meerdere Heerdenaren hun idee over een Energiecorporatie in het teken van 'Samen maken wij Heerde Duurzamer'. Ook is er een slowfood-hapje en een drankje. Burgemeester Inez Pijnenburg opent het evenement om 19.30 uur in De Heerd aan de Griftstraat 8.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.