Volledig scherm
Gary Hekman wint het EK 2016 © Jurrien Schuiringa

Hekman ook op Europees niveau top

TEENWIJK - Gary Hekman is zaterdagmiddag Europees kampioen op de marathon geworden. De Beer uit Gramsbergen was onder andere de Belgische topper Bart Swings te snel af in de sprint.


De winst in Steenwijk, tussen de internationale kanonnen, kwam als een verrassing voor Hekman. ,,Ik kwam pas als vijfde of zesde uit de bocht, dus het zag er niet goed uit. Maar iedereen waaide uit, waardoor we bij elkaar konden blijven."

En in de sprint moet je van goeden huize komen om Hekman te kloppen. Zelfs Swings slaagde daar in de laatste meters niet meer in.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.