Volledig scherm

Hellendoornse Bossentocht van Kokkiebikes kent veel hoogtemeters

HELLENDOORN/LEMELERVELD - De Kokkiebikes Hellendoornse Bossentocht van Cycling Lemelerveld staat zondag 9 oktober op het programma.

De routes van 25, 40 en 50 kilometer bestaan grotendeels uit slingerende singletracks met verrassend veel hoogtemeters over onder meer de Hellendoornse en de Eelerberg en door de rivierduinen langs de Regge.

Er kan op bepaalde punten gekozen worden voor een makkelijke of een moeilijke route en een deel van de route gaat over paden die normaliter niet toegankelijk zijn. De tocht heeft 3 sterren van de NTFU.

Starten kan tussen 09.00 en 10.30 uur vanaf Theeschenkerij en Minicamping De Huttert aan Nieuwe Twentseweg 3 in Luttenberg. Meedoen kost 7 euro. Meer informatie op de site.

www.cyclinglemelerveld.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.