Volledig scherm

Helpende handen gezocht voor Natuurwerkdag in het Vechtdal

VECHTDAL - De zestiende editie van de landelijke Natuurwerkdag vindt zaterdag 5 november plaats. In Overijssel zijn meer dan vijftig locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag.

Ook in Dalfsen, Hardenberg en Ommen wordt op diverse locaties gewerkt in de natuur. Zo kunnen mensen uit Ommen heide plaggen op het Varsenerveld en is er in Hardenberg hulp nodig bij het winterklaar maken van de tuinen van Natuureducatiecentrum De Koppel. Ook de Junior Rangers van Landschap Overijssel kunnen nog wel wat hulp gebruiken bij het onderhoud van de heide op de Lemelerberg.

De werkzaamheden tijdens de Natuurwerkdag bestaan hoofdzakelijk uit kleinschalig onderhoudswerk, zoals snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgen knotten en het verwijderen van riet. Ook kinderen zijn van harte welkom. Op diverse locaties worden namelijk speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Voor vrijwel alle locaties in het Vechtdal worden nog vrijwilligers gezocht. Meer informatie over de werkzaamheden en locaties en aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.