Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Herfstvakantie zorgt voor drukke avondspits in regio

REGIO - Er wordt een drukkere avondspits verwacht door de herfstvakantie. Die begint vrijdagmiddag in het noorden en midden van Nederland. De spits begint ook vroeger, meldt de verkeerscentrale van de ANWB.

De eerste files ontstonden vrijdag al rond 13.00 uur. Vakantiegangers zijn vooral naar de toeristische gebieden in het midden en zuiden van het land onderweg.

A50
Op de A50 richting het zuiden is het vrijdagmiddag al druk.

Andere knelpunten in de regio zijn naar verwachting:

A1 Apeldoorn - Hengelo A28 Utrecht - Zwolle

Landelijk
Waar landelijk gezien grote problemen zijn, is de A2 vanuit Utrecht. Daar is het de hele week al druk vanwege de afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem, waardoor vrachtwagens moeten omrijden. Het vakantieverkeer komt daar vrijdagmiddag nog eens bij. Vanaf Culemborg staat in de richting van Waardenburg daardoor rond 16.00 uur al een file van zo'n 11 kilometer. De vertraging is met bijna 25 minuten fors. De ANWB verwacht dat die file in de spits langer wordt. „Maar het is overdreven te stellen dat er een infarct aan zit te komen. Het weer is gunstig, dus dat helpt.”

De ANWB verwacht rond 17.00 uur het hoogtepunt van de spits. Die zal rond 19:00 uur afgelopen zijn.

Volg het verloop van de spits live via de website van de Verkeers Informatie Dienst.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.