Volledig scherm

Herinrichting kruispunt Burgemeester van Rooijensingel-Emmawijk in Zwolle

ZWOLLE - De gemeente Zwolle voert van donderdag 21 tot en met 28 juli herinrichtingswerkzaamheden uit aan de kruising Burgemeester van Rooijensingel-Emmawijk.

Met de aanpassingen wil de gemeente het kruispunt voor fietsers veiliger maken. Tijdens het werk is het kruispunt afgesloten voor verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroute aan die loopt via onder meer de Harm Smeengekade en de Stationsweg. De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de fietsroute Emmawijk-Centrum. Het werk bestaat uit het aanleggen van middengeleiders op de kruising die voor een veilige fietsoversteek moeten zorgen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.