Volledig scherm

Herstel FC Horst, nederlagen Zeewolde en EFC’58

ALMERE - FC Horst herstelde zich na twee nederlagen op rij. Batavia’90 uit Lelystad, de nummer twee van de derde klasse B, werd met 1-0 verslagen. Aderson Lima scoorde vier minuten voor tijd de enige treffer. FC Horst steeg hierdoor naar de subtop van de derde klasse B met negen punten uit vijf duels.

Zeewolde kon de zege op EFC’58 geen vervolg geven. In Almere verloor de ploeg van trainer Mathieu van Heijningen met 2-0 van koploper Buitenboys. Roan Fokker en Pepijn Pelgrum moesten nog voor rust met blessures naar de kant. De Zeewoldenaren hadden nog geluk dat de schade beperkt bleef tot twee treffers, want lat en paal werden meermaals geraakt. Zeewolde vindt zichzelf terug op de twaalfde plaats met drie uit vijf.

EFC’58 beleefde een treurige middag bij Waterwijk in Almere. De Ermeloërs verloren kansloos met 4-0 en wachten nog altijd op hun eerste overwinning. De ploeg van trainer Paul Hartenberg is na vijf duels hekkensluiter in de derde klasse B met slechts twee punten.

3B: FC Horst - Batavia’90 1-0 (1-0). 87. Aderson Lima 1-0.

Buitenboys - Zeewolde 2-0 (2-0). 6. Dennis de Knijff 1-0, 39. Michael Buth 2-0.

Waterwijk - EFC’58 4-0 (

Buitenboys - Zeewolde 2-0 (2-0). 6. Dennis de Knijff 1-0, 39. Michael Buth 2-0.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.