Volledig scherm

Hervormd Weeshuis Zwolle doneert wederom geld

ZWOLLE - In de tweede vergadering van 2016 heeft Het Hervormd Weeshuis 50.303 euro toegezegd aan veertien projecten in het kader van jeugd- en jongerenwerk in Zwolle.

De bijdragen gaan dit keer naar ZSRV Boreas voor stellingen in het nieuwe botenhuis, Jubal voor de aanschaf van instrumenten ten behoeve van Muzikidz en Stichting Sportpark Marslanden voor sport- en spelmateriaal. Daarnaast zijn aanvragen van De Ontdekhoek, Youth for Christ, Buro Ruis, O.B.S. De Toonladder, Stichting Opera2Day, De Ambelt VSO en De Vuurvogel gehonoreerd. Twee aanvragen zijn afgewezen. De eerstvolgende datum voor nieuwe aanvragen is woensdag 10 augustus. Meer informatie en het indienen van een aanvraag via www.hervormdweeshuiszwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.