Volledig scherm

Hervormd Weeshuis Zwolle zegt 28.585 euro toe aan projecten

ZWOLLE - Het Hervormd Weeshuis in Zwolle heeft in de vierde vergadering van 2016 28.585 euro toegezegd aan tien projecten in het kader van jeugd- en jongerenwerk in Zwolle.

De bijdragen gaan naar Vereniging Buurthuis Eben Haëzer voor bouwrenovatie van de grote zaal, Stichting De Grote Kerk voor World Press Photo 2017, muziekvereniging Excelsior Westenholte voor het project 'Muziek in de Klas' en Stichting Zwolse Theaters voor de Sprookjeswandeltocht van eind december. Daarnaast zijn aanvragen van Stichting Voor-1-Dag, Stichting Present, Stichting Hart voor Zwolle en Wijkstichting Stadshagen gehonoreerd. Twee aanvragen zijn aangehouden en drie aanvragen werden afgewezen. De eerstvolgende sluitingsdatum voor nieuwe aanvragen is woensdag 23 november. Een aanvraag indienen kan via www.hervormdweeshuiszwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.