Volledig scherm
© RGB Stock

Hier drink je de beste koffie in de regio

REGIO - De beste koffie uit het gebied de van Stentor kun je dit jaar drinken in... Zwolle. Met een 8,5 eindigt Espressobar Maling op de zeventiende plek van de jaarlijkse AD koffietest, die zaterdag verschijnt.

De eindconclusie van de jury over Espressobar Maling? ,,Het blijft grappig om te zien hoe een pen en een notitieblokje bij een uitbater voor heftige reacties kunnen zorgen. Die angst is niet terecht. Maling is een prima adres.''

Maar er is nog een koffietentje dat nog net een top twintig-notering heeft: Coava, uit Nijkerk. ,,Coava verrast de nieuwe bezoeker op aangename wijze. Mooi, die aandacht voor koffie'', luidt het juryoordeel. De koffietent krijgt een 8 en staat daarmee op de 19e plaats.

Semmelink
Op de derde plek uit het gebied van de Stentor is Semmelink koffie- en theeschenkerij geëindigd. Met een dikke 8 bekleedt de schenkerij uit Lochem een 21e plaats. ,,Blijkens het grote aantal aanmeldingen heeft Semmelink een schare trouwe aanhangers. En terecht, want alles is hier altijd verzorgd en van hoge kwaliteit. Topzaak.'' Vorig jaar werd de schenkerij nog 12e bij de AD Koffietest.

Semmelink scoort dit jaar ook hoog in de jaarlijkse Misset Horeca Koffie Top 100. Op de ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland staat het bedrijf op de derde plaats.

Juryrapporten
Maar naast deze drie zaken, zijn er nog veel meer koffietentjes uit de regio waar je een bakje pleur kan slurpen. Ook het Apeldoornse Schenkers, Pistache mixstore uit Zwolle, Kaldi Koffie en thee uit Apeldoorn, Emjoy Coffee, Food & More uit Putten en FP Koffie en thee uit Lelystad worden genoemd in de lijst. Voor alle uitslagen en juryrapporten klik je hier.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.