Volledig scherm
Valleivogels-verdediger Nick Engelen kopt de bal weg voordat Dominique van Denzel namens Hierden kan koppen.

Hierden speelt in extremis gelijk

HIERDEN - Hierden heeft op eigen veld dure punten laten liggen tegen Valleivogels. De Hierdenaren, die door het puntenverlies van sv Lelystad de periodetitel konden binnenslepen bij een zege, waren lange tijd de beter ploeg, maar zagen de bezoekers in blessuretijd de 2-2 maken.

De ploeg uit Scherpenzeel zette de thuisploeg vroeg vast, wat resulteerde in een vroege treffer. Uit een vrije trap zette Nick Engelen Valleivogels al na vier minuten spelen op 0-1. Hierden nam daarna het initiatief, maar de laatste pass was steeds niet nauwkeurig genoeg.

Na de onderbreking vervolgde Hierden de wedstrijd flitsend, maar in korte tijd kon Ouanis Akachar tweemaal zijn grote kans niet verzilveren. Ook Brian Klaassen kon zijn een-op-een niet afronden, hij raakte met zijn schot de paal. Valleivogels loerde vooral op de counter, maar tot grote kansen kwam de ploeg van Dennis van der Steen niet. Hierden beloonde zichzelf toch met de gelijkmaker, toen Gert Boonen een vrije trap met de voet verlengde: 1-1. Niet veel later viel ook de nog de 2-1 waardoor de ploeg van Peter Epe virtueel periodekampioen was, nadat Klaassen de bal via de kluts in het doel werkte. Het feest wordt toch nog de kiem in gesmoord, aangezien Peter van de Pol in blessuretijd de 2-2 maakte.

Hierden - Valleivogels 2-2 (0-1). 4. Nick Engelen 0-1. 74. Gert Boonen 1-1. 85. Brian Klaasen 2-1. 90. Peter van de Pol 2-2

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.