Volledig scherm

High tea over laaggeletterdheid

RAALTE - Omdat laaggeletterdheid ook in Nederland regelmatig voorkomt, houdt Taalpunt Raalte tijdens de week van de Alfabetisering op woensdag 7 september een speciale high tea in de bibliotheek.

Tijdens de high tea, van 14.30 tot 17.00 uur, wordt aandacht geschonken aan literatuur voor volwassenen in eenvoudige Nederlandse taal. Ook wordt voorgelezen voor volwassenen en kinderen, aangezien voorlezen een goede manier is om de woordenschat van mensen te verbeteren. Wie vragen heeft over laaggeletterdheid kan deze middag terecht bij de aanwezige Taalpuntmedewerkers.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.