Volledig scherm
Archieffoto: Hockeysters Zeewolde. © Foto: Marco Jansen

Hockeysters Zeewolde verslaan koploper Soest

ZEEWOLDE - In een spannend duel bezorgden de hockeysters van Zeewolde koploper Soest de eerste nederlaag: 3-2. Zeewolde is nu in punten (negen uit vier) gelijk gekomen met Soest.

De start van Soest was sterk en Zeewolde werd vastgezet op eigen helft. Maar waar Soest de beste kans miste, Serena Wildeburg schoot uit de draai net naast, was Zeewolde bij de eerste kans wel trefzeker. Uit een strafcorner van Charlotte Duinker trof Dannii van Amerongen doel: 1-0.

Weer moest Zeewolde terug en een strafcorner van Nina de Ruig ging op de paal. Uit de counter viel de 2-0. Duinker stak een half veld over en bediende opnieuw Van Amerongen, die de bal onder de keepster door schoot.

De tweede helft startte Zeewolde goed en ging een bal van Meinke Bout op de paal. Zeewolde trok meer ten aanval en Soest leek verslagen na de 3-0 van Maxime van der Vliet. Een minuut later was het 3-1 door Anouk Moree en doordat Demi Gauw 8 minuten voor tijd 3-2 maakte werd het nog een spannend slot. Luca Collard verrichtte vlak voor tijd nog een nuttige redding op de lijn, waardoor Zeewolde als winnaar van het veld stapte.

Hockey, derde klasse D: Zeewolde - Soest 3-2 (2-0). 8. Dannii van Amerongen 1-0, 22. Van Amerongen 2-0, 57. Maxime van der Vliet 3-0, 58. Anouk Moree 3-1, 62. Demi Gauw 3-2.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.