Volledig scherm

Hoeve Vredeveld in Lelystad opent deuren voor open dag

LELYSTAD - Hoeve Vredeveld in Lelystad opent zaterdag 18 juni de deuren voor een open dag. Vredeveld is een zorgboerderij met een boerderijwinkel waar melkkoeien sinds 2015 melk produceren.

Er is onder meer een melkproeverij om het product van de boerderij onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er Hereford-koeien te bewonderen waar men uiteindelijk rundvlees van maakt. Creatievelingen kunnen een koeienschilderij op Vredeveld maken, waaghalzen kunnen in de molen klimmen en abseilend omlaag. De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur bij Vredeveld aan de Zeeasterweg 15. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.