Volledig scherm

Hogeschool Windesheim houdt internationale conferentie over vernieuwing van sociaal werk in Zwolle

ZWOLLE - De opleiding Social Work van Hogeschool Windesheim in Zwolle houdt donderdag 25 en vrijdag 26 augustus de bijeenkomst 'The 6th International Conference on Sociology and Social Work' over de vernieuwing van sociaal werk.

Na onder meer Lissabon, Oslo en Los Angeles is het dit keer Zwolle waar het internationaal kennisplatform voor sociaal werkers en sociale wetenschappers samenkomt. In Odeon aan de Blijmarkt en het Windesheim-gebouw aan de Koestraat staan presentaties op het programma van zo'n 60 nationale en internationale wetenschappers en docenten, zoals professor dr. Stephan Webb van de Caledonian University uit Schotland en professor dr. Margo Trappenburg van de Universiteit van Utrecht. Er wordt onder meer gesproken over nieuwe uitdagingen, zoals het vluchtelingenvraagstuk, sociale netwerken voor kwetsbare burgers en toenemende sociale ongelijkheid. Aanmelden voor de conferentie kan op www.windesheim.nl/6thconference.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.