Volledig scherm
© Bert Kamp

Holtenaar Ten Velde na drie weken uit het ziekenhuis

HOLTEN - Ismo ten Velde is aan de beterende hand. De 28-jarige motorcrosser uit Holten, die eind oktober op het EK enduro in Harfsen zwaar ten val kwam, mag het ziekenhuis verlaten. Jan ten Velde, de vader van Ismo, laat weten dat hij de thuiskomst van zijn zoon dit weekend verwacht.

Ten Velde raakte in Harfsen nog voor de eerste proef van de dag, met zijn motor aan het schuiven door een boomwortel. De coureur knalde vervolgens tegen een boom. De Holtenaarliep bij zijn val een dubbele beenbreuk en inwendige bloedingen op. Inmiddels is Ten Velde in het ziekenhuis van Deventer succesvol geopereerd aan zijn been en mag hij thuis verder herstellen. Zijn vader verwacht dat hij er op den duur weer helemaal bovenop komt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.