Volledig scherm

Homo’s en lesbiennes in WO2

DEVENTER - In de tentoonstelling ‘Wie kan ik nog vertrouwen?’, die in augustus te zien is in het Etty Hillesum Centrum, worden de verhalen verteld van homo’s en lesbiennes die leefden ten tijden van de Tweede Wereldoorlog.

Het zijn verhalen van vervolging én verzet. Na de oorlog stonden de overlevenden alleen met hun herinnering. Want de door de nazi’s ingevoerde wetgeving bleef nog decennialang bestaan en dat betekende dat homovervolging niet werd erkend. Met foto's, filmfragmenten en documenten wordt een beeld geschetst van het politieke en maatschappelijke klimaat in die tijd.

Schrijver en radiopresentator Stephan Sanders opent woensdag 3 augustus de tentoonstelling met om 20.00 uur een lezing in de bibliotheek op de Brink en om 21.00 uur de officiële opening in het Etty Hillesum Centrum. De tentoonstelling is te zien tot en met woensdag 31 augustus.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.