Volledig scherm
© Thinkstock

Honkballers Robur’58 delen tik uit aan concurrentie

APELDOORN - De Apeldoornse honkballers van Robur’58 boekten zondag hun elfde achtereenvolgende zege in de tweede klasse A. Nummer vier Zuidvogels werd met 17-4 verslagen. Daarmee zette Robur’58 de concurrent uit Huizen op een bijna onoverbrugbare achterstand voor het kampioenschap.

Inmiddels is het niet meer de vraag óf, maar wanneer de bespelers van sportpark Orderbos kampioen worden. De voorsprong op runner-up Onze Gezellen 2 bedraagt halverwege het seizoen zes punten. Daarnaast heeft Robur’58 maar liefst 170 runs op naam staan en tot op heden slechts 26 runs tegen gekregen. “Als dit nog fout gaat, stop ik voor de rest van mijn leven met coachen”, meende Robur’58-coach Rudy Kock.

Voor de softbalsters van Robur’58 verliep de zondagmiddag minder voorspoedig. Op bezoek bij Cheetahs uit Beek gingen de vrouwen met 7-0 en 9-2 onderuit. Het betrof twee duels voor lijfsbehoud in de eerste klasse. “Het veldwerk was op zich wel goed”, vertelde assistent-coach David Granger. “Maar aan slag kwamen we twee keer tekort.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.