Volledig scherm

Horecaondernemers, gemeente Oldebroek en politie ondertekenen horecaconvenantOLDEBROEK - Horecaondernemers, burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek en de heer Van Hekezen van het politieteam Veluwe Noord hebben afgelopen week het vernieuwde horecaconvenant ondertekend.

Het vorige convenant stamde uit 2010 en is aangepast aan de actualiteit. Het horecaconvenant is bedoeld voor horecabedrijven die alcoholhoudende dranken schenken. Gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noord Veluwe (KHN) hebben het vorige convenant geëvalueerd. Alle partijen zijn positief over het convenant. Wel was er op sommige punten behoefte aan aanpassing.

Horecaondernemers die het convenant hebben ondertekend, mogen tot 01.00 uur (op zaterdag tot 00.00 uur) nieuwe bezoekers in hun gelegenheid toelaten. De bezoekers die op de hiervoor genoemde tijdstippen al in de horecagelegenheid aanwezig zijn, mogen tot 03.00 uur blijven. Bedrijven die niet deelnemen aan het convenant, moeten om 01.00 uur (op zaterdag om 00.00 uur) gesloten zijn.

De deelnemende horecaondernemers moeten voldoen aan bepaalde eisen van veiligheid en het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De politie garandeert door het ondertekenen van het convenant dat er op uitgaansuren voldoende politietoezicht beschikbaar is.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.