Volledig scherm
© Thinkstock

'Horrorclown moet worden aangepakt'

ZWOLLE - Bange meisjes in Epe, een 'knokploeg' in Putten en jongeren die in Deventer jagen op het naargeestige type. In het weekend waren er opnieuw incidenten met horrorclowns, zowel in de regio als elders in Nederland.

De horrorclown leidt tot veel ophef, maar volgens forensisch psycholoog Ernst Ameling gaat het veel verder dan een lolletje en kan het ook escaleren. Hij stelt dat aangehouden horrorclowns moeten worden vervolgd en vooral moeten worden onderzocht. In mensen die echt verkleed als demonische clown en met een wapen anderen op straat angst aanjagen ziet hij trekjes van sadisme.

En dat mensen de straat opgaan om clowns te meppen betitelt hij als 'hooliganachtig gesodemieter'.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.