Volledig scherm

Houthakkers Holten laten hun werk zien

HOLTEN - Sinds begin jaren 90 zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag vrijwilligers actief met het beheer en onderhoud van de natuur en het landschap in het Holtense buitengebied. Zondagmiddag 17 juli willen de "houthakkers" graag een breed publiek kennis laten maken met hun werkzaamheden.

Na het wegwerken van achterstallig onderhoud in de door de ruilverkaveling aangeplante singels in de jaren 70 is het vrijwilligerswerk nu véél ruimer geworden. De stichting kan daarbij terugvallen op een enthousiaste groep van zo'n 25 vrijwilligers. Het resultaat is een meer gevarieerde biotoop. Vrijwilligers geven die dag een korte rondleiding door de beheerde bosjes en aangelegde kikkerpoelen. Op de locatie zelf worden demonstraties hout kloven en zagen gegeven. Daarnaast is er een imker met bijen, een standje over het reewild en wordt er zalm gerookt. Kinderen kunnen zelf een hut bouwen en brood bakken. Ter gelegenheid van het jubileum is er een optreden van de Tiroler Alpenschwung (houthakkersmuziek) en een accordeonist aanwezig . De Open Dag wordt gehouden van 12:00 – 18:00 uur aan de Pasmansweg.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.