Volledig scherm

Huisbezoeken verbeteren zelfredzaamheid in Hattem

HATTEM - Op initiatief van het Rode Kruis Hattem-Wapenveld is, in samenwerking met de gemeente Hattem, politie, brandweer, Stichting Welzijn Hattem en Mee een tiental vrijwilligers opgeleid om huisbezoeken af te leggen.

Zij helpen inwoners zich bewust te worden van de risico's in en om het huis en waar mogelijk maatregelen te nemen. Tijdens het huisbezoek wordt onder andere aandacht besteed aan de brandveiligheid, inbraakpreventie, woonveiligheid en sociale netwerken. De vrijwilligers hebben een Verklaring van Goed Gedrag in hun bezit.

Burgemeester Jan Willem Wiggers vindt de huisbezoeken van grote waarde: ''In november 2015 zijn het Rode Kruis en de brandweer bij mij op huisbezoek geweest. Ik had voordien het gevoel dat ik goed voorbereid was op het eventueel uitbreken van een brand, maar toch had de brandweer een aantal belangrijke aandachtspunten voor het huis. Ik hoop dan ook dat veel Hattemers zich aanmelden voor een huisbezoek". Alle inwoners van Hattem komen in aanmerking voor een gratis bezoek. Aanmelden kan bij het Rode Kruis via hbuerman@rodekruis.nl of via 06-52660063.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.