Volledig scherm

Huisvlijtdag bij Museumboerderij ’t Olde Maat Uus in Giethoorn

GIETHOORN - Bij 't Olde Maat Uus aan Binnenpad 52 in Giethoorn is zaterdag 6 augustus de traditionele Huisvlijtdag. Vrijwilligers in klederdracht nemen de bezoekers mee naar het dagelijks leven in Giethoorn aan het begin van de vorige eeuw.

De bedden worden opgeklopt, de was wordt gedaan in de tobbe, het gras wordt met de zeis gemaaid en de fuiken gerepareerd voor het volgende palingseizoen. De boel wordt eens lekker doorgelucht en het gereedschap aangescherpt en als vanouds gebruikt. De bezoekers mogen zelf een handje meehelpen.

De vrijwilligers van ’t Olde Maat Uus vertellen veel wetenswaardigheden over de tijd dat huisvlijt nog de dagelijkse praktijk was in Giethoorn.

De Huisvlijtdag begint om 12.00 uur. Meer informatie op de site.

www.oldemaatuus.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.