Volledig scherm

Hulp bij energiezuinig maken van eigen woning

ZUTPHEN/WARNSVELD - Huizenbezitters in Zutphen en Warnsveld krijgen hulp bij het slimmer omgaan met energie in de eigen woning.

Door het toepassen van duurzame oplossingen zoals isolatie, zuinige HR-ketels en zonnepanelen kunnen zij hun woning stap voor stap steeds energiezuiniger laten maken.
Hiervoor wordt een aanbod gedaan door Hoom, een onafhankelijk energiespecialist zonder winstoogmerk. Hoom werkt hierin samen met ZutphenEnergie (voorheen ZET energie) en gemeente Zutphen. Alle partijen hebben de ambitie van Zutphen een energieneutrale gemeente te maken. Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander.
Woningeigenaren in Warnsveld krijgen als eerste een aanbod om hun woning energiezuiniger te laten maken. Zij krijgen medio januari een uitnodiging voor een energieavond, daarna volgen mogelijk andere wijken. De bijeenkomst gaat over de mogelijkheden om energie te besparen in de eigen woning, het aanbod van Hoom en over landelijke subsidiemogelijkheden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.