Volledig scherm
Humanitas zoekt in Kampen naar vrijwilligers voor drie maatjesprojecten. © Petra Stevering

Humanitas in Kampen zoekt nieuwe vrijwilligers voor maatjesprojecten

KAMPEN - De vrijwillige welzijnsorganisatie Humanitas is in Kampen op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor maatjesprojecten Match, Tandem en Thuisadministratie.

Daarom houdt de organisatie op maandag 29 augustus een voorlichtingsbijeenkomst in de Hanzestad waar coördinatoren vertellen over hun werk. Vrijwilligers bij Humanitas geven met Match een steuntje in de rug van jongeren bij het ondernemen van activiteiten, bij Tandem gaat het om leggen van contacten en het project Thuisadministratie is bedoeld voor tijdelijke ondersteuning met de administratie. Bijkomend voordeel bij Humanitas is dat de vrijwilliger nieuwe mensen ontmoet en ontdekt waar de kwaliteit van deze hulpvrager ligt. De voorlichtingsbijeenkomst begint om 19.30 uur aan de Vloeddijk 62. Meer informatie staat op www.humanitas.nl/afdeling/zwolle.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.