Volledig scherm

Huttendorp Stadshagen in Twistvlietpark Zwolle

ZWOLLE - Het Huttendorp Stadshagen wordt dit jaar van maandag 22 tot en met donderdag 25 augustus gehouden in het Twistvlietpark.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de activiteiten. De hele week zal in het teken staan van hutten bouwen. Het thema van dit jaar is 'wintersportdorp'. De ochtendactiviteiten zijn maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en de middagactiviteiten zijn deze dagen van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is er dinsdag 23 augustus van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur een kleedjesmarkt. Donderdag 25 augustus is er alleen een ochtendactiviteit. Deze is van 10.00 tot 13.30 uur. Om 12.30 uur wordt er geluncht op het Huttendorp. De week wordt 's avonds afgesloten met een feestavond en de finale van Huttendorp Got Talent.

Het is vanaf dit jaar mogelijk om tickets voor Huttendorp online te bestellen. Dit kan via www.huttendorpstadshagen.nl. Dagkaarten kosten 3,50 euro en een weekkaart kost 13 euro. De organisatie van het Huttendorp draait volledig op vrijwilligers en kan nog wel wat helpende handen gebruiken tijdens de activiteiten. Vrijwilligers moeten minimaal 13 jaar zijn en kunnen zich aanmelden via de website.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.