Volledig scherm

Iedereen wordt blij van de Steenwiekertoornrun

STEENWIJK - De achtste editie van de Steenwiekertoornrun vindt zaterdag 6 augustus plaats. Tijdens deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

De kilometers lange stoet gaat door de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk zijn.

Wethouder Wim Brus draagt het initiatief een warm hart toe en opent het evenement om 09.30 uur bij Rabo Theater De Meenthe. "Iedereen wordt hier blij van: de organisatie, de vrijwilligers én hun bijrijders. Dit moet je in ere houden. Het is een voorrecht dat ik er bij mag zijn."

De stoet vertrekt om 10.00 uur en onderweg is er een lunch bij De Baander in Meppel, terwijl ze bij Maargies Hoeve in Kallenkote een ijsje krijgen.

Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk voor het traditionele 'rontie omme de toorn'. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d'Olde Veste '54.

Meer informatie op de site.

www.steenwiekertoornrun.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.