Volledig scherm

IJsselacademie houdt bijeenkomst over agrarische sector in Mastenbroek

MASTENBROEK - De IJsselacademie houdt donderdag 24 november in samenwerking met Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden een avond over de modernisering van de agrarische sector.

Historici Ewout van der Horst en Martin van der Linde spraken de afgelopen jaren zestig boeren en boerinnen plus aanverwante beroepsgroepen over dit onderwerp. De avond bevat een programma vol verhalen, foto's en films. Het programma start om 20.00 uur en vindt plaats op boerderij de Geallery aan de Nieuwe Wetering 16 in Mastenbroek. De toegang is gratis. Meer informatie via www.vooruitboeren.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.