Volledig scherm
© Thinkstock

Illegale radiozender tussen Noordijk en Diepenheim ontmanteld

NOORDIJK - Vanuit een diep verscholen bos tussen Noordijk en Diepenheim zonden radiopiraten een tijd lang illegaal radio uit onder de naam "N.O.S."

Vrijdagmiddag 8 juli kwam daar verandering in: ondanks de goede verstopplek wisten medewerkers van het Agentschap Telecom de zender op te sporen en te ontmantelen. Hierbij waren volgens de radiopiraten zelf meerdere instanties betrokken, waaronder de politie, brandweer en het bosbeheer. De antennes hingen op 25 meter dus de ontmanteling was een lastig karwei. De zendapparatuur is in beslag genomen en is door een bergingsbedrijf meegenomen. Op sociale media laten fans weten dat ze het jammer vinden dat de zender ontmanteld is.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.