Volledig scherm
Imkerles © De Ulebelt

Imkers vertellen op Ulebelt

DEVENTER - De imkers van Imkervereniging Deventer staan zondag 3 juli op het erf van de Ulebelt om bezoekers alles te vertellen over honingbijen, imkeren en het maken van honing.

De imkers hebben twee bijenstallen op het terrein van de Ulebelt: één stal waar zij hun hobbykasten hebben staan en een kleine stal waar de imkerlessen voor het basisonderwijs worden gegeven.

Zondag staan de imkers tussen 13.00 en 17.00 uur met een kraam op het erf tegelijkertijd met een mandenvlechter en iemand die laat zien hoe kaarsen gemaakt worden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.