Volledig scherm

In gesprek over vluchtelingen

COLMSCHATE - Hoe gaan we om met de vluchtelingen in onze omgeving en wat kunnen kerken betekenen in de discussie over vluchtelingen?

Dat is het thema van de het Kruispunt Diaconaal Café op maandag 20 juni om 19.45 uur in het Titus Brandsmahuis aan het Titus Brandsmaplein 2. Gastsprekers zijn diaken Ronald Dashorst uit Apeldoorn en Akram Shawki van de stichting Hoop voor vluchtelingen. Beiden zijn op hun eigen manier zeer nauw betrokken bij de hulp aan vluchtelingen en vertellen over de verschillende ervaringen en meningen. Iedereen die mee wil praten is van harte welkom.

Gratis toegang. Meer informatie op www.kruispuntdiaconaaldeventer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.