Volledig scherm

Indianenweek bij Bezoekerscentrum Nunspeet

NUNSPEET - Kinderen kunnen van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus deelnemen aan de indianenweek bij Bezoekerscentrum Nunspeet.

Deze hele week zijn er elke dag verschillende activiteiten. Maandag 15 augustus wordt het indianendorp gebouwd. Met takken wordt een hut gebouwd in de buurt van de grote tipi. Als de hutten staan worden er broodjes gebakken. Een dag laten maken de kinderen hoofdtooien en bedenken zij een grappige naam voor zichzelf. Vervolgens worden er dromenvangers gemaakt die na de indianenweek meegenomen mogen worden. Woensdag 17 augustus leren de kinderen met pijl en boog schieten. Donderdag 18 augustus gaan de indianen speuren naar sporen van dieren in het bos. Om de week af te sluiten wordt er vrijdag 19 augustus een indianenfeest georganiseerd. Tijdens het feest worden er verschillende spelletjes gespeeld en worden er totempalen gemaakt.

Alle activiteiten in de indianenweek starten om 14.00 uur en eindigen rond 15.30 uur. Alleen het boogschieten duurt tot 16.30 uur. De kosten voor deelname aan alle activiteiten in de indianenweek zijn 25 euro per kind. Kinderen die niet de hele week deel willen nemen, kunnen voor 6 euro per dag aan een activiteit deelnemen. Meer informatie en aanmelden via info@bezoekerscentrumnunspeet.nl of 0341-217011.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.