Infobijeenkomst over openbaar vervoer voor senioren in Marknesse en Bant

MARKNESSE - Senioren zijn donderdag 8 september in Marknesse en donderdag 15 september in Bant welkom op een informatiebijeenkomst over het openbaar vervoer.

OV-ambassadeurs vertellen onder meer over de ov-chipkaart, de reiskortingen voor senioren en de Regiotaxi. De informatieverlening over het ov aan senioren is een initiatief van de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland. In Marknesse is de bijeenkomst van 13.30 tot 16.00 uur in kerkcentrum De Schutsluis aan de Sluis 3. Senioren kunnen in Bant van 13.30 tot 16.00 uur terecht in de Bantsiliek aan de Zuidakker 45. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.