Volledig scherm

Informatieavond Straataanpak Verbeter & Bespaar Zwolle-Zuid

ZWOLLE - De succesvolle Straataanpakken van Verbeter & Bespaar Zwolle krijgen een vervolg. Woensdagavond 9 november vindt alweer de zesde informatieavond plaats. Deze start om 19.00 uur en is in Wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan in Zwolle.

De duurzaamheidscampagne van Verbeter & Bespaar is dit keer gericht op woningen in Zwolle-Zuid, Gerenlanden en Ittersum. Voor inwoners van deze wijken is Verbeter & Bespaar een unieke kans om energiebesparende maatregelen door te voeren in een woningen en daarmee geld te besparen.

Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers een breed scala aan diensten en producten aangeboden door Duurzaamheids Combinatie Zwolle, het samenwerkingsverband van bedrijven. Met deze producten en diensten kunnen zij hun woning energiezuiniger maken. Ook wordt er een toelichting gegeven op de financieringsmogelijkheden, zoals de landelijke subsidie en de provinciale duurzaamheidslening. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de avond bij te wonen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.