Volledig scherm

Informatiebijeenkomst over herinrichting parkeerterrein centrum Zwartsluis

ZWARTSLUIS - Het ontwerp voor de herinrichting van het parkeerterrein aan de Molenstraat en de Schoolstraat in het centrum van Zwartsluis wordt maandag 29 augustus gepresenteerd.

De presentatie is op locatie, namelijk het parkeerterrein ter hoogte van Schoolstraat 14. De Ondernemersvereniging Zwartsluis en de Stichting Fortresse hebben samen met de gemeente Zwartewaterland het ontwerp gemaakt.

Een belangrijke functie van het opnieuw in te richten parkeerterrein is het bieden van parkeergelegenheid aan het winkelend publiek in het centrum van Zwartsluis. Ondernemers en gebruikers ervaren de huidige inrichting als enigszins rommelig. Het nieuwe ontwerp gaat uit van een eenduidige en rustige uitstraling. Er komen meer parkeerplaatsen, omlijst door groen en hagen. Voor de bestrating worden gebakken stenen gebruikt.

Belangstellenden kunnen informatie krijgen over het plan en vertegenwoordigers van de betrokken partijen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Het gaat nog om een conceptplan, het definitieve plan moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. Het is niet nodig de hele bijeenkomst bij te wonen. Belangstellenden kunnen aansluiten op ieder gewenst moment tussen 18.30 en 20.00 uur. Bij slecht weer vindt de bijeenkomst binnen plaats bij Schoolstraat 16.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.