Volledig scherm

Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het OV in Hardenberg

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel houden donderdag 8 september een informatiemiddag voor senioren over reizen met het openbaar vervoer.

OV ambassadeurs vertellen de deelnemers bijvoorbeeld over de OV-chipkaart, het reizen met bus en trein en de voordelen van het openbaar vervoer. Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop is er de mogelijkheid om aan te melden voor een proefreisje. Daarbij gaan de deelnemers met een OV ambassadeur op pad om het openbaar vervoer te proberen.

De middag in het gemeentehuis aan Stephanuspark 1 duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.