Volledig scherm

Inloopochtend voor ouderen die meer willen bewegen in Dalfsen

DALFSEN - Trynke Seubers, geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie Dalfsen, houdt zaterdag 3 september tussen 10.30 en 13.00 uur een inloopochtend voor 65-plussers in de praktijk aan Pleijendal 91.


Haar doel is om mensen te motiveren om meer te gaan bewegen en hen daarbij te begeleiden. Ze richt zich specifiek op mensen die wel meer willen bewegen, maar dit juist steeds minder gaan doen door bijvoorbeeld pijnlijke voeten of de angst om te vallen.

Ook andere specialisten, zoals een podotherapeut, een pedicure en nog een geriatriefysiotherapeut zijn aanwezig. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld informatie over valpreventie en scootmobielen, een fitheidstest, uitleg over voeten en schoeisel en ook kunnen ze kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loophulpmiddelen. Tenslotte is er de mogelijkheid om mee te doen met een proefles koersbal.

Aan deze ochtend zijn geen kosten verbonden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.