Zwemmen als deel van de minitriatlon
Volledig scherm
Zwemmen als deel van de minitriatlon © Zwembad de Tippe

Inschrijving minitriatlon Heino van start

HEINO - De inschrijving voor de vijfde editie van de minitriatlon op zaterdag 3 september in Heino is van start gegaan.

Deze 1/8 triatlon, ook wel sprinttriatlon genoemd, bestaat uit achtereenvolgens 500 meter zwemmen, 22,5 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Vanaf 9.00 uur starten de deelnemers in zwembad de Tippe. De minitriatlon is ook te doen in estafettevorm. Één deelnemer zwemt, één fietst en de ander loopt. Dit maakt het evenement populair onder vriendengroepen en familie.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk omdat er slechts 100 startplekken te vergeven zijn. Deelname kost 10 euro en in estafettevorm 6 euro per deelnemer. Opgeven kan op www.mijninschrijving.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.