Volledig scherm

Inschrijving zwARTsluis Amateurkunst nog mogelijk

ZWARTSLUIS - Kunstenaars die hun werk willen laten zien kunnen zich nog inschrijven voor de eerste editie van zwARTsluis Amateurkunst op zaterdag 10 september.

Het doel van zwARTsluis is om een podium te bieden aan amateurkunstenaars. Ze kunnen zich presenteren aan een breed publiek door hun creaties te laten zien in de plaatselijke kerken en Sluuspoort.

Het wordt op prijs gesteld wanneer de kunstenaars op 10 september zelf aanwezig zijn. Er worden onder meer rondleidingen langs de exposities georganiseerd.

Aanmelden kan tot en met 24 augustus door foto's aan te leveren van de te exposeren werken. Dit kan uiteenlopen van schilderijen en foto's tot keramiek en textiel. Ook de voorkeurslocatie voor de expositie kan aangegeven worden. Aanmelden kan via schoonewelle@schoonewelle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.