Volledig scherm

Inspectiewerkzaamheden aan Mastenbroekerbrug Zwolle

ZWOLLE - Aan de Mastenbroekerbrug in Zwolle vinden van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus inspectiewerkzaamheden plaats.

De brug over het Zwarte water verbindt de Zwolse wijken Stadshagen met Aa-landen en Holtenbroek. De werkzaamheden aan de brug vinden tussen 22.00 en 06.00 uur plaats. De gemeente inspecteert circa één keer per tien jaar de tuidraden van de Mastenbroekerbrug. De tuidraden zijn de constructieve delen van de brug. Tijdens de inspectie controleert men of de draden aan de brug nog goed zijn bevestigd.

De inspectiewerkzaamheden aan de Mastenbroekerbrug hebben gevolgen voor het verkeer. De brug is gedurende de werkzaamheden namelijk niet toegankelijk voor al het verkeer. De omleidingsroute voor fietsers loopt via de Holtenbroekerdijk en Hasselterdijk. Automobilisten worden omgeleid via de Middelweg, Zwartewaterallee en de Hasselterweg. De omleidingsroutes worden ter plaatse met verkeersborden aangegeven.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.