Volledig scherm

Interactieve middag Zabuki en Stedelijk Museum Zwolle

ZWOLLE - Zabuki en het Stedelijk Museum Zwolle slaan de handen ineen voor een interactieve middag in het Zwolse museum op woensdag 16 november.

Het museum en het kinderscience café zijn op zoek naar kinderdetectives om sporen te zoeken en zo de dader te vinden van het gestolen schilderij. Er wordt DNA-onderzoek gedaan, gespeurd naar vingerafdrukken en er kan een kijkje genomen worden in de forensische onderzoekstent. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn vanaf 14.30 uur welkom in het museum aan de Melkmarkt 41 in Zwolle. Meer informatie en aanmelden via www.zabukizwolle.nl. De entree bedraagt 5 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.