Volledig scherm

Internationaal Folkloristisch dansfestival

BRONCKHORST - Dansgroepen van binnen en buiten Europa komen van vrijdag 8 juli t/m maandag 11 juli naar Bronckhorst voor het Internationaal Folkloristisch dansfestival.

Het hele weekend zijn er verschillende voorstellingen te zien met opzwepende muziek en kleurrijke dansers. Er zijn optredens in het Kulturhus in Vorden, op het Marktplein in Steenderen en op twee dansvloeren in Bronckhorst. Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen organiseert dit festival om haar 35-jarig bestaan te vieren.

Het volledige programma is te vinden om iesselschotsers.nl. Voor de matineevoorstelling en galavoorstelling op zaterdag zijn kaarten nodig. Deze zijn te bestellen via 0575-572462 of iesselschotsers@hotmail.com. Kaarten kosten vijf euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.