Volledig scherm

Inwoners Hardenberg mogen stemmen op goed doel

HARDENBERG - Voor het zevende jaar op rij bepalen de inwoners van Hardenberg tijdens een stemronde welk goed doel een financieel steuntje in de rug krijgt vanuit hun lokale Specsaverswinkel.

Veertien goede doelen hebben zich aangemeld om hiervoor in aanmerking te komen. Het is nu aan het publiek om tot en met 12 december een stem uit te brengen op hun favoriete goede doel via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Op 15 december wordt het goede doel bekend gemaakt.

Stichting Specsavers Steunt keert ieder jaar een bedrag uit aan goede doelen in de omgeving van haar 124 winkels. Ook Specsavers Hardenberg doet hieraan mee. De retailer wil op deze manier een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.

"Er zijn zoveel bijzondere initiatieven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken," zegt retailpartner Jeroen Koopman van Specsavers Hardenberg. "Het is indrukwekkend om te horen wat mensen op lokaal niveau voor elkaar betekenen. Wij kijken ieder jaar weer uit naar de aanmeldingen. Ook dit jaar zitten er weer mooie, hartverwarmende initiatieven tussen."

Specsavers Hardenberg spaart een jaar lang een vast bedrag per verkochte bril en hoortoestel voor het initiatief met de meeste stemmen. Aan het einde van het spaarjaar wordt het goede doel blij gemaakt met de donatie.

De goede doelen waar de inwoners op kunnen stemmen zijn:

1. Beweeg en beleeftuin Zorgcentrum Rosengaerde

2. Buurt en speeltuin vereniging de Binnenvree

3. Gezamenlijke keuken voor minderbedeelden in onze wijk – Wijkvereniging Baalder

4. Historische Kring Dalfsen

5. Historische Vereniging Hardenberg

6. Jongenskoor Dalfsen

7. Kinderboerderij Ommen

8. Kledingbank Hardenberg

9. Stichting "Vrienden van de Reestkerk"

10. Stichting Geefhetdoor

11. Stichting Still

12. Vrienden Hospice 't Huis aan de Vecht

13. Vrienden van de Saxenburgh Groep

14. Weidevogelbescherming ˝AVEREEST˝

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.