Volledig scherm

Inwoners van Zwartewaterland kunnen dagje gratis grof tuinafval inleveren in Hasselt en Zwolle

HASSELT/ZWOLLE - Inwoners van Zwartewaterland kunnen zaterdag 15 oktober hun grof tuinafval gratis inleveren in Hasselt en Zwolle.

De gemeente wil met de actie bereiken dat meer afval gescheiden wordt. Daarom kunnen gemaaid gras, organisch tuinafval, bladeren, snoeiafval en stammen voor een dagje gratis de Firma Wolfshagen aan de Wolfshagenweg 2-A in Hasselt en de ROVA aan de Rijlandstraat 2 in Zwolle. Het tuinafval wordt voor een deel compost en een ander deel is voor de opwekking van duurzame energie. Inleveren kan van 8.00 tot 12.00 uur in Hasselt en van 9.00 tot 16.00 uur in Zwolle. Legitimatie is verplicht.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.