Volledig scherm

Inwoners Vilsteren starten met gezamenlijk energie besparen

VILSTEREN - Inwoners van Vilsteren gaan in hun dorp samen aan de slag om energie te besparen.

Maandag 20 juni wordt er om 20.00 uur een dorpsbijeenkomst gehouden in het Parochiehuis Het Gebouw aan de Vilsterse Allee 2. Jurgen Hendriks, Gerard Rietman, Jos Kampman en Marcel Vree uit Vilsteren vormen samen het buurtteam. Zij worden geholpen door Buurtkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis. Tijdens de bijeenkomst stellen zij zichzelf voor en vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurtkracht vertelt deze avond over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.

Op dit moment zijn er in Nederland al 120 buurten met Buurtkracht aan het besparen. Op de website www.buurtkracht.nl/vilsteren kunnen inwoners met een slimme meter inzicht krijgen in hun gas- en stroomverbruik. "Mensen die zich aanmelden krijgen bespaartips en kunnen direct zien welke maatregelen voor hen interessant kunnen zijn", aldus Jos Kampman. "Er wordt gezamenlijk beslist welke maatregelen aangepakt worden en inwoners bepalen zelf of zij deel willen nemen aan de maatregel. Zij zijn nergens toe verplicht".

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.